jak

Všichni toužíme po úspěchu, výjimečném výsledku a vítězství. Projekt Zlaťáci pomáhá dětem najít jejich vlastní talent a nadání. Žáci 2. stupně ZŠ a dětských domovů (DD) mají možnost zapojit se do celostátních soutěží ve foodstylingu, zpěvu, tanci a v hraní deskových her, a tím ukázat svoji kreativitu. Přejeme vám hodně zábavy!
V moravském finále Zlaťáků v kuchyni bodovaly severomoravské týmy V sobotu 8. června se na brněnském Výstavišti sešlo 21 týmů z 3 moravských regionů odhodlaných ukázat všem svůj kulinářský talent. Týmy z regionu Severní Morava se v obou kategoriích umístily na medailových pozicích. Soutěžní atmosféru foodstylingové show skvěle doplnil moderátor, populární herec Jiří Mádl.

Kategorie Základní školy:
• 1. místo - ZŠ Štáflova, Havlíčkův Brod, tým č. 1 (z důvodu nemoci se účastnili moravského, ne českého finále) ve složení Katka Řehořová, David Matula, Filip Prokop
• 2. místo - ZŠ Tyršova, Frenštát pod Radhoštěm, tým č. 1 ve složení Adéla Romanovská, Radek Gillar a Dominik Bražina
• 3. místo – ZŠ M. Pujmanové, Havířov – Šumbark, tým č. 1 ve složení Michaela Nogolová, Veronika Krejčí a Tomáš Bardoň

Kategorie Dětské domovy:
• 1. místo – DD Loreta Fulnek, tým ve složení Marie Čonková, Kristýna Čonková a Patricie Ciesloková
• 2. místo – DD Kroměříž, tým ve složení Adriana Kališová, Marek Drizi a David Ščulda
• 3. místo – DD Budišov nad Budišovkou, tým ve složení Silvie Lendelová, Denisa Lendelová a Lukáš Čonka

Porotci Eva Nepokojová, koordinátorka Zdravé Pětky, RNDr. Pavel Suchánek, výživový poradce a Martin Kudlík, mistr kuchař, byli nadšeni vysokou úrovní prezentovaných výsledků. V první disciplíně tvořily týmy díla z předem daných kusů ovoce a zeleniny na téma Den dětí, ve druhé měli prostor na přípravu zdravého pokrmu z vlastních surovin.

„Jsme velmi překvapeni, jak úžasné nápadité a vtipné pokrmy děti v rámci půlhodinového limitu připravily. Nakonec porotu přesvědčily pokrmy, které byly nejen jedinečné z hlediska kreativního nápadu a zpracování surovin, ale byly i chutné a jedlé,“ prozradila Judita Urbánková, ředitelka komunikace společnosti Ahold a členka správní rady Nadačního fondu Albert, který soutěž podpořil ve svém grantovém řízení.

„Pro mě bylo dnešní dopoledne moc příjemné a inspirující. Já sám bych tak úžasných výtvorů nebyl schopen, obdivuji, co děti vymyslely a předvedly. Koncept celé soutěže Zlaťáci v kuchyni je mi moc sympatický a fandím i dalším ročníkům,“ netajil se nadšením moderátor Jiří Mádl.

Absolutními vítězi moravského finále s největším počtem bodů bez rozdílu kategorie se stali DD Loreta Fulnek, ZŠ Štáflova Havlíčkův Brod a ZŠ Frenštát pod Radhoštěm.

Porotci Eva Nepokojová, koordinátorka Zdravé Pětky, RNDr. Pavel Suchánek, výživový poradce a Martin Kudlík, mistr kuchař, byli nadšeni vysokou úrovní prezentovaných výsledků. V první disciplíně tvořily týmy díla z předem daných kusů ovoce a zeleniny na téma Den dětí, ve druhé měli prostor na přípravu pokrmu z vlastních surovin. Mezi pokrmy se našla Noemova archa, Labutí jezero nebo Kolotoč.

„Jsme velmi překvapeni, jak úžasné nápadité a vtipné pokrmy děti v rámci půlhodinového limitu připravily. Rozhodnout o vítězi bylo velmi složité, protože skvělých výtvorů jsme viděli hned několik. Nakonec porotu přesvědčily pokrmy, které byly nejen jedinečné z hlediska kreativního nápadu a zpracování surovin, ale i chuťové vyváženosti,“ prozradila Judita Urbánková, ředitelka komunikace společnosti Ahold a členka správní rady Nadačního fondu Albert, který soutěž podpořil ve svém grantovém řízení.

„Pro mě bylo dnešní dopoledne moc příjemné a inspirující. Já sám bych tak úžasných výtvorů nebyl schopen, obdivuji, co děti vymyslely a předvedly. Koncept celé soutěže Zlaťáci v kuchyni je mi moc sympatický a fandím i dalším ročníkům,“ netajil se nadšením moderátor Jiří Mádl.

Absolutními vítězi moravského finále s největším počtem bodů bez rozdílu kategorie se stali DD Loreta Fulnek, ZŠ Štáflova Havlíčkův Brod a ZŠ Frenštát pod Radhoštěm.

„Zlaťáci v kuchyni“ jsou první ze série talentových show Zdravé Pětky. Soutěž probouzí v dětech zájem o zdravé potraviny a přípravu jednoduchých pokrmů z nich.